Tyto webové stránky používají cookies za účelem poskytování služeb v souladu s Pravidly cookies.

Více informací

Kontaktní údaje

 

Pravidla zpracování osobních údajů - internetový obchod YVES ROCHER

 

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Tyto zásady ochrany osobních údajů stanoví, jakým způsobem jsou používány a chráněny Vaše osobní údaje, které poskytujete v souvislosti s používáním webové stránky www.yves-rocher.cz (dále jen „Webová stránka”) a nákupem zboží a služeb u nás, ať již prostřednictvím Webové stránky či jiným způsobem, Vaší interakcí s námi (např. prostřednictvím zákaznické linky či webchatu) a dále při Vaší účastí ve věrnostním programu společnosti Yves Rocher spol. s r.o.

Správcem osobních údajů je společnost Yves Rocher spol. s r.o., IČO: 43005608, se sídlem Na strži 2102/61a, 140 00 Praha 4; zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, sp.zn. C 4763 (dále jako „ Správce“ nebo „Yves Rocher“).

Veškeré Vaše osobní údaje jsou používány pouze v souladu s těmito zásadami ochrany osobních údajů. Tím, že nám poskytnete Vaše osobní údaje, souhlasíte se zpracováním a správou poskytnutých údajů k účelům a za podmínek stanovených níže. Všechny Vaše osobní údaje, které od Vás obdržíme, budou shromážděny, uloženy a použity v souladu s platnými právními předpisy, zejména v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 (obecné nařízení o ochraně osobních údajů, dále jen „Nařízení“) eventuálně se souvisejícími národními prováděcími předpisy a zákony (dále jako „ Zákon“).

Tyto Zásady ochrany osobních údajů splňují informační povinnost Správce vůči zákazníkům a návštěvníkům Webové stránky ve smyslu Článku 13 Nařízení.

Co shromažďujeme?

Osobní údaje jsou informace, které Vás mohou identifikovat jako žijícího jedince, ať už samy o sobě, nebo ve spojení s dalšími informacemi.

Správce může shromažďovat a zpracovávat tyto Vaše osobní údaje:

Můžeme též zpracovávat určité citlivé nebo, tzv. „ zvláštní“ kategorie Vašich osobních údajů (jak např. údaje o zdravotních omezeních pro použití určitých kosmetických služeb či výrobků, jako jsou např. informace o alergiích a údaje vztahující se k diagnostice Vaší pleti).

Obecně platí, že shromažďujeme a získáváme osobní údaje přímo od Vás, jako výsledek Vaší interakce s námi a v důsledku Vašeho zakoupení zboží a služeb od nás či v důsledku Vaší účasti v našem věrnostním programu. Technická data mohou být získávána Vaší návštěvou Webové stránky způsobem níže popsaným v sekci Technická data a údaje o návštěvě Webové stránky těchto zásad.

Berete na vědomí, že odepření poskytnutí osobních údajů v případech, kdy je jejich poskytnutí nezbytné k uzavření a plnění smlouvy mezi námi nebo v případech, kdy jsme povinni Vaše osobní údaje zpracovávat k plnění námi uložené zákonné povinnosti, může mít za následek neuzavření našeho smluvního vztahu.

 

Důvody zpracování osobních údajů

Hlavním důvodem, proč zpracováváme Vaše osobní údaje, je, abychom mohli spravovat Vaše zákaznické účty k našim službám, abychom Vám mohli poskytovat služby a produkty, o které jste projevili zájem (včetně administrace a provedení platby v případě objednávky), umožnili Vám účast ve spotřebitelských soutěžích a akcích, které pořádáme, a abychom mohli zajistit a neustále zvyšovat bezpečnost našich služeb a tím i Vašich údajů .

Účely a právní základ zpracování osobních údajů

Zpracování osobních údajů

a) bez souhlasu

Vaše osobní údaje můžeme zpracovávat i bez Vašeho souhlasu v souladu s platnými právními předpisy, a to v případě

· zpracování je nezbytné pro účely našich oprávněných zájmů.

Plnění smlouvy

Vaše identifikační, kontaktní, transakční a platební údaje používáme k uzavření a plnění smlouvy na naše produkty a služby, což zahrnuje zejména:

- potvrzení objednávky, zpracování platby a dodání zboží

- naši komunikaci ohledně stavu objednávky

- vrácení zboží v případě odstoupení od smlouvy

- reklamační řízení v případě uplatnění nároku z vad.

Splnění právních povinností

Vaše osobní údaje zpracováváme v omezeném rozsahu i za účelem plnění účetních a daňových povinností, které jsou nám uloženy příslušnými právními předpisy.

Oprávněný zájem

Vaše osobní údaje zpracováváme i na základě našeho oprávněného zájmu, kterým je:

- náš zájem Vás informovat o našich produktech a službách a poskytovat Vám cílenou a relevantní reklamu – tj. abychom Vám mohli nabídnout obdobné služby a zboží, které Vás mohou zajímat; podrobnosti jsou uvedeny v sekci Přímý marketing těchto zásad

- náš zájem zabezpečit naši vzájemnou komunikaci- tj. abychom Vám mohli odpovědět na Vaše otázky či požadavek, v případě, budete-li nás kontaktovat prostřednictvím zákaznické linky, prostřednictvím chatu na Webové stránce nebo prostřednictví emailové či klasické poštovní zprávy;

- náš zájem zlepšovat kvalitu našich produktů a služeb

- náš zájem na ochraně a uplatňování našich práv – tj. abychom zamezili podvodným jednáním, ve snaze předcházet a zabránit porušení našich smluvních podmínek, pro účely vymáhání případných pohledávek a k zajištění ochrany našich zákonných práv)

- náš zájem na ochraně majetku a zradí osob – tj. v prostorách provozoven Yves Rocher můžeme provozovat kamerový systém se záznamem, který zpracovává Vaše identifikační údaje; Prostory kamenných prodejen, kde je v provozu kamerový systém, jsou vždy označeny při vstupu do prodejny a podrobné informace týkající se kamerového systému jsou uvedeny ve vnitřních předpisech a na vyžádání Vám umožníme se s tímto předpisem seznámit v konkrétní provozovně.

b) se souhlasem

V případě zpracování, které nelze podřadit pod účely uvedené výše, můžeme provádět zpracování na základě uděleného platného souhlasu se zpracováním osobních údajů, který si od Vás vyžádáme.

Na tento druh zpracování budete vždy upozorněni a bude Vám umožněno vyjádřit svůj souhlas či nesouhlas s tímto zpracováním. Udělení souhlasu je vždy projevem svobodné a dobrovolné vůle a máte právo udělený souhlas kdykoli zčásti nebo zcela odvolat s účinky do budoucna. Bez odpovídajícího souhlasu dané zpracování nebudeme provádět.

 

Yves Rocher si vyžádá Váš souhlas ke zpracování Vašich osobních údajů zejména v následujících případech:

- při Vaší registraci do věrnostního programu

- při registraci k Vašemu zákaznickému účtu

- při zpracování Vašich zvláštních osobních údajů

- při registraci k odběru našeho newsletteru

- tento seznam může být aktualizován.

 

Pro účely Vaší účasti ve věrnostním programu používáme Vaše identifikační, kontaktní a profilové údaje.

 

Přímý Marketing

Jste-li náš zákazník, mohou být Vaše identifikační, kontaktní a marketingové údaje použity pro účely vyhodnocení toho, co je pro Vás relevantní a co Vás zajímá. Na základě našeho oprávněného zájmu Vám můžeme prostřednictvím emailu či SMS zpráv zasílat marketingové nabídky ohledně zboží či služeb, které jste si u nás zakoupili, případně informace, které jste si od nás vyžádali. Z odběru zasílání obchodních sdělení elektronickou cestou se můžete kdykoli odhlásit.

V případě, přihlásíte-li se k odběru našich obchodních sdělení, Vaše osobní údaje mohou být použity pro účely přímého marketingu, tzn. zasílání obchodních sdělení elektronickou cestou (emailem nebo SMS).

PROTI ZPRACOVÁNÍ PRO ÚČELY PŘÍMÉHO MARKETINGU MŮŽETE KDYKOLI VZNÉST NÁMITKU, A VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE NEBUDOU PRO DANÝ ÚČEL NADÁLE ZPRACOVÁNY.

V rámci zpracování osobních údajů u nás bude docházet k automatizovanému zpracování údajů, včetně profilování, spočívajícím ve statistickém a analytickém zpracování údajů. V rámci tohoto zpracování bude subjekt údajů automaticky zařazen do skupin zákazníků, na základě čehož mu následně bude správce zasílat cílené nabídky zboží a služeb. Toto rozhodování však nemá pro subjekty údajů žádné právní účinky.

Doba zpracování

Vaše osobní údaje zpracováváme a uchováváme po dobu nezbytně nutnou k zajištění všech práv a povinností plynoucích ze smlouvy a dále po dobu, po kterou je Yves Rocher povinna jakožto správce uchovávat tyto údaje podle obecně závazných právních předpisů nebo na kterou jste nám ke zpracování udělili souhlas. V ostatních případech vyplývá doba zpracování z účelu zpracování anebo je dána právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů.

Osobní údaje zpracováváme dle účelu a právního základu jejich zpracování po takto uvedenou dobu:

· Plnění smluvního vztahu - dobou trvání konkrétního smluvního vztahu a následně po dobu zákonných promlčecích lhůt, nejdéle v daném případě po dobu 10 let od dne realizace příslušného smluvního vztahu či uplynutím jiné, zákonem stanovené lhůty pro archivaci

· Zpracování osobních údajů na základě souhlasu (např. zasílání obchodních sdělení a obsahových newsletterů - do odvolání souhlasu

· Účetní a daňové účely - 10 let od následujícího kalendářního roku po poskytnutí plnění

· Zlepšení kvality poskytovaných služeb a vývoje nových - max. 2 roky

· Provádění analýz a měření Vaší aktivity na Webové stránce, analýzy Vašich preferencí a zobrazování obsahu - max. 6 měsíců

· Získání a doručení výhry ve spotřebitelských soutěžích – po dobu nezbytnou k vyhodnocení a čerpání soutěže a zajištění předání výher

· Zodpovězení Vašeho dotazu – po dobu nezbytnou k zodpovězení Vašeho dotazu/vyřešení požadavku

· Záznamy kamerového systému 15 dní, pokud není záznam použití v řízení o spáchání přestupku či trestného činu.

Zabezpečení osobních údajů

Osobní údaje jsou zpracovávány v elektronické podobě automatizovaným způsobem nebo v tištěné podobě neautomatizovaným způsobem, a to zaměstnanci společnosti Yves Rocher a zaměstnanci pověřených zpracovatelů.

Osobní údaje jsou uchovávány na zabezpečených serverech v IT systémech. V případě, že dojde k předání osobních údajů mimo Evropskou unii, zavazuje se správce, že přijme vhodné záruky od zpracovatele a současně, že smluvní doložky vztahující se k takovému předání a zpracování osobních údajů budou standardní. Yves Rocher přijala odpovídající technická a organizační opatření proti ztrátě a zničení osobních údajů, proti přístupu neoprávněných osob k údajům, jejich pozměňování či rozšiřování.

Přístup do Vašeho zákaznického konta a věrnostního programu, je možný pouze po zadání osobního hesla. Je nezbytné, abyste nesdělovali přístupové údaje třetím osobám a po ukončení činnosti v zákaznickém kontu vždy zavřeli okno svého webového prohlížeče, zejména tehdy, jestli používáte počítač společně s jinými uživateli. Yves Rocher nepřebírá odpovědnost za zneužití použitých hesel, ledaže by tuto situaci přímo způsobila.

Zpracovatelé a příjemci osobních údajů

Yves Rocher může pověřit zpracováním osobních údajů zpracovatele, či provozovatele franšízového projektu Yves Rocher. Aktuální seznam všech zpracovatelů a franšízantů je uveden na webové stránce www.yves-rocher.cz a může být průběžně aktualizován. Tito zpracovatelé shromažďují osobní údaje členů věrnostního programu a umožňují držitelům věrnostních karet čerpání slev a výhod programu dle pokynů Yves Rocher.

Osobní údaje mohou být dále poskytnuty jiným společnostem, které jsou Yves Rocher angažovány proto, aby pomohly s jejími obchodními aktivitami, např. poskytovatelům IT služeb, či marketingovým agenturám. Přístup těchto osob a zpracování osobních údajů třetí stranou bude vždy prováděno na základě smlouvy o zpracování osobních údajů a za podmínek stanovených právními předpisy.

 

Práva subjektů údajů

Yves Rocher při shromažďování, zpracovávání a uchovávání Vašich osobních údajů dbá v plném rozsahu ochrany Vašich práv tak, jak vyplývají z příslušných ustanovení právních předpisů. V souvislosti se zpracováním osobních údaj Vám náleží níže specifikovaná práva, která můžete dle Vašeho uvážení využít:

V případě zpracování prováděném a základě Vašeho souhlasu, máteprávo udělený souhlas kdykoli zčásti nebo zcela odvolat s účinky do budoucna. Bez odpovídajícího souhlasu dané zpracování dále nebudeme provádět. Souhlas můžete odvolat na níže uvedené emailové nebo poštovní kontaktní adrese. Odvoláním Vašeho souhlasu není dotčena zákonnost zpracování založená na souhlasu uděleném před jeho odvoláním.

Pokud se domníváte nebo zjistíte, že Správce nebo pověřené třetí osoby provádí zpracování vašich osobních údajů, které je v rozporu s ochranou Vašeho soukromého a osobního života nebo v rozporu s příslušnými právními předpisy, zejména jsou-li Vaše osobní údaje nepřesné, neúplné či dochází-li k jejich zpracován pro daný účel bez odpovídajícího právního důvodu, můžete požadovat abychom:

Máte právo podat stížnost proti zpracování svých osobních údajů u Úřadu pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, PSČ 170 00, Praha 7, www.uoou.cz.

V souvislosti s výkonem svých práv a v případě jakýchkoli otázek či informací ohledně nakládání s osobními údaji v rámci Yves Rocher, prosím, kontaktujte správce na: osobniudaje@yrnet.com nebo písemně na: YVES ROCHER spol. s r.o., oddělení osobních údajů, Na strži 2102/61a, 140 00 Praha 4.

Tyto zásady ochrany osobních údajů jsou platné od 20.8.2019.

Platby kartou

Při platbě kartou jsou všechny informace zasílány v šifrované podobě pomocí protokolu SSL. To znamená, že informace procházejí přes zabezpečené připojení a údaje zákazníka o platební kartě nemohou číst externí strany. Při platbě kartou Správce spolupracuje s autorizovaným agentem platebních služeb, který pomáhá přímo u banky zákazníka ověřit, že karta je platná pro nákupy. Když je placeno kartou, vyhrazuje si Správce právo provádět kontrolu totožnosti.

Cookies

Internetové stránky Yves Rocher využívají soubory cookies . Více o jejich využití se dozvíte zde.